۱۶ مرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۲۱

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای:

۱۱ هزار و ۷۰۰ سرفصل آموزشی در ۳ سال اخیر تدوین شد

۱۱ هزار و ۷۰۰ سرفصل آموزشی در ۳ سال اخیر تدوین شد

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دولت سیزدهم در حوزه استانداردسازی، ۱۱ هزار و ۷۰۰ سرفصل آموزشی در سازمان تدوین و اجرا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور امروز در نشست خبری گفت: هر سازمانی مأموریت‌های ذاتی دارد که در این راستا استانداردهای آموزش تدوین شد. در حال حاضر ۱۱ هزار و ۷۰۰ سرفصل آموزشی تدوین شده که بخش قابل توجهی از آن در چند سال اخیر بوده است.

وی افزود: در این بخش با بیش‌از ۶ هزار استاندارد آموزشی، حدود ۵۰ درصد تدوین استانداردها در دولت سیزدهم انجام شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامه دوم اشاره کرد و ادامه داد: آموزش مهارت با قرار دادن سرفصل‌ها در اختیار مربیان مهارت‌ها آموزش داده شد. در این خصوص بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ نفر- دوره شاهد رشد ۳۴ درصدی بودیم.

عظیمی با بیان اینکه صلاحیت حرفه‌ای با عملکرد ثبت شده ۴ هزار و ۶۰۰ نفر، رشد ۵۰ درصدی محقق شد، عنوان کرد: موضوع دیگری که در دستور کار این سازمان قرار داشت بحث واحدهای پذیرنده بود که به دلیل تعهداتی که برای صنوف ایجاد می‌کرد چالش‌هایی وجود داشت. با رفع این موانع در حال حاضر ۷۷ هزار واحد پذیرنده در محیط کار واقعی در سازمان وجود دارد. در این بخش هم رشد ۹۲ درصدی محقق شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه مأموریت‌های انجام شده در حوزه فنی و حرفه‌ای به واگذاری امور به مردم پرداخت و گفت: نخست باید مأموریت ذاتی سازمان‌ها مشخص و در ادامه با توجه به تأکیدات حاکمیت به مردم واگذار شود. شکل ایده آل، واگذاری مأموریت ذاتی نهادهای دولتی است.

وی با بیان این که بیش از ۳۶ هزار مجوز برای فعالیت آموزشگاه‌های آزاد صادر شده است، تصریح کرد: این عدد نسبت به مدت مشابه دولت دوازدهم ۱۴۲۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر می‌توان مدعی شد که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ۶۰ درصد از مأموریت ذاتی خود را که آموزش مهارت است را از طریق بخش خصوصی و مردم انجام می‌دهد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به آمار مراکز آموزشی این سازمان خاطرنشان کرد: ۶۵۹ مرکز با بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور وجود دارد که بستر مهارت آموزی را در تمام استان‌ها فراهم کرده است.

عظیمی در ادامه سخنان خود به فعالیت مراکز آموزش جوارکارگاهی پرداخت و گفت: توسعه مراکز آموزش جوارکارگاهی یکی از اتفاقاتی است که در کشورهای پیشرو در حوزه مهارت در حال پیگیری و انجام است و ایران هم امروز ۴ هزار و ۱۶۲ واحد آموزشی با نام مراکز جوارکارگاهی دارد که نسبت به گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است. در نتیجه می‌توان گفت حدود ۹ هزار مرکز آموزشی دولتی و جوارکارگاهی با بیش از ۴۰ هزار مربی در کشور فعالیت دارند تا مهارت آموزی در کشور ترویج شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مکلف شدن نهادها به هزینه کرد اعتباری خود در زمینه مهارت آموزی گفت: بر اساس مصوبه دولت ۰.۵ در ۱۰۰۰ اعتبارات عمرانی کشور باید صرف آموزش مهارت به کارگران هر استان شود تا این افراد یا در واحدی مشغول کار شوند یا با مهارت آموخته شده کسب درآمد کنند.

عظیمی با اشاره به مراودات جهانی برای توسعه آموزش‌های مهارتی به دیدار و درخواست ۷ کشور افریقایی برای آموزش نیروهای انسانی خود اشاره کرد و گفت: این کشورها خواستار آموزش مهارت به کارآموزان با توجه به تجربه ایران شدند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پایان به تصویب اساسنامه این سازمان به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: با تلاش‌های بسیار در نهایت اساسنامه سازمان پس از ۵ دهه تأخیر تصویب شد ضمن این که موفق شدیم با کوشش‌های صورت گرفته مهارت در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود.

کد خبر 6188114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha